Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدیف بدری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با بیان اینکه آزادسازی مناطق اشغالی قره باغ فرصت های جدیدی را برای تقویت همکاری های تهران-باکو فراهم می‌کند، گفت: توان فنی-مهندسی شرکت‌های ایرانی چه در مناطق آذری نشین و چه در دیگر نقاط کشور بسیار بالا است و آزادسازی هفت شهر قره‌باغ فرصتی برای جمهوری آذربایجان است تا از توانایی شرکت‌های ایرانی بهره مند شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدور خدمات فنی-مهندسی به جمهوری آذربایجان راحت‌تر است

عضو کمیسیون عمران به اشتراکات فرهنگی و تاریخی ایران و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و افزود: در شرایط تحریم، صدور خدمات فنی-مهندسی به کشورهای همسایه یک ضرورت است و با توجه به اشتراکات فرهنگی ما با جمهوری آذربایجان، صدور خدمات فنی-مهندسی به این مناطق آسان‌تر است.

بدری، اشتغال‌زایی و ارزآوری ناشی از حضور شرکت‌های فنی-مهندسی ایرانی در جمهوری آذربایجان را یادآور شد و گفت: اگر در بازسازی و ایجاد راه‌ها و کریدورهای ترانزیتی مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان نقش داشته باشیم، طبیعتاً در آینده هم می‌توانیم از این راه های مواصلاتی برای صدور کالا به کشورهای آسیای میانه و قفقاز و روسیه استفاده کنیم.

وی به افتتاح راه آهن میانه-اردبیل در سال آینده اشاره کرد و گفت: راه آهن میانه تا اردبیل تا تیر ماه سال آینده افتتاح خواهد شد که این مسیر می‌تواند از طریق بزرگراه تا مرز جمهوری آذربایجان امتداد یافته و ترانزیت کالا از ایران به قفقاز را تسریع کرده و به رونق منطقه منجر شود.

افتتاح خداآفرین دشت مغان را سیراب می‌کند

نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین، استفاده نشدن از سد خداآفرین در مرز ایران و مناطق آزاد شده در سال‌های اشغال این مناطق را یادآور شد و خاطرنشان کرد: سد خداآفرین که سال‌هاست ساخته شده و همچنین سد قزقلعه‌سی سال آینده به بهره برداری می‌رسند با تکمیل خط 90 کیلومتری انتقال آب از سد خداآفرین به مغان، حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی دیمی را تحت پوشش قرار می‌دهد و می‌تواند بیش از یک میلیون تن تولیدات محصولات کشاورزی این منطقه را افزایش دهد.

بدری اشتغال‌زایی گسترده در حوزه کشاورزی، تامین نیازهای غذایی کشور و ایجاد فرصت‌های صادراتی برای محصولات کشاروزی را از مزایای افتتاح سد خداآفرین و سد قزقلعه‌سی عنوان کرد و گفت: این سدها که روی رود ارس ساخته شده اند نیاز آبی کشاورزان استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی و همچنین استان‌های همجوار در جمهوری آذربایجان را تامین می‌کنند.

عضو انجمن دوستی پارلمانی ایران و جمهوری آذربایجان درباره نقش مجلس شورای اسلامی در تقویت روابط تهران و باکو و افزایش همکاری دو کشور در حوزه بازسازی مناطق آزاد شده گفت: از نظر قانونی مانعی برای توسعه روابط با جمهوری آذربایجان در حوزه مناطق آزاد شده وجود ندارد و شرکت‌های ایرانی می توانند در این مناطق سرمایه گذاری کنند و خدمات فنی مهندسی ارائه دهند.

بدری خواستار اجرای توافقات دوجانبه ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه های مختلف شد و گفت: اگر تسهیل حضور شرکت‌های ایرانی در مناطق آزادشده نیازمند قانون باشد مطمئناً کمیسیون عمران و مجلس آماده‌اند در صورت ارائه لایحه از سوی دولت به صورت دو فوریتی در سریع‌ترین زمان آن را بررسی و تصویب کنند.

همه ظرفیت‌ها برای حضور ایران در مناطق آزادشده فعال شوند

وی به تاثیر کرونا بر گفت وگوهای پارلمانی ایران و جمهوری آذربایجان اشاره کرد و افزود: برگزاری جلسات کمتر شده اما باید از ظرفیت گروه دوستی پارلمانی دو کشور هم برای هماهنگی بیشتر امور بازسازی استفاده کنیم و همه ظرفیت‌ها در وزارتخانه های مختلف را برای انجام این کار بسیج کنیم.

این نماینده مجلس، صدور خدمات فنی-مهندسی از سوی شرکت های ایرانی به کشورهای همسایه مثل عراق، افغانستان، پاکستان و جمهوری آذربایجان را یادآور شد و گفت: با ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت خارجه امیدواریم که شرایط مطلوب ایجاد شود و انتظاراتی که برای به فعلیت رسیدن توانایی شرکت های ایرانی برای صدور خدمات فنی-مهندسی به دیگر کشورها وجود دارد، تحقق یابد.

بدری به افتتاح  فازهای جدید نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل در سال آینده اشاره کرد و گفت:  این نیروگاه قدرت تولید برق مازاد بر نیاز استان برای صدور به کشورهای آسیای میانه از طریق خاک جمهوری آذربایجان را دارد.

وی با یادآوری جایگاه استان اردبیل در کشور از نظر کشاورزی گفت: زیر آب رفتن ۴۰ هزار هکتار از اراضی دیم کشت و صنعت و دامپروری مغان ظرفیت تولید محصولات کشاروزی در این منطقه را افزایش خواهد داد و لازم است زمینه برای صادرات این محصولات به کشورهای حوزه قفقاز و آسیای میانه فراهم شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هر چند ممکن است خود جمهوری آذربایجان بازار کافی برای صادرات ایران نداشته باشد اما کشورهای حوزه قفقاز و روسیه ظرفیت خوبی برای خرید محصولات کشاورزی ایران دارند و الان حدود هزار و ۶۰۰ هکتار کشت گلخانه‌ای گل‌های زینتی در مغان توسط بخش خصوصی در حال اجراست که هم می‌تواند نیازهای داخلی را تامین کند و هم به کشورهای همجوار از خاک جمهوری آذربایجان صادر شود.

بدری، احداث بازارچه‌های مرزی بین ایران و جمهوری آذربایجان را برای تقویت دوستی و مبادلات مرزی بین دو کشور ضروری دانست و گفت: در منطقه «گرمی» مغان، بازارچه خوبی ایجاد شده اما به بهره برداری نرسیده که با بهره‌برداری از این بازارچه ها هم مرزها بهتر و با هزینه کمتر حفاظت خواهد شد و هم اقتصاد و تجارت منطقه رونق بیشتری پیدا می کند.

به گزارش ایرنا، ۴۳ روز از پاییز امسال (۶ مهر تا ۱۹ آبان) ‌ با درگیری نظامیان جمهوری های آذربایجان و ارمنستان بر سر مناطق مورد مناقشه قره باغ همراه بود که سرانجام با میانجیگری روسیه و انتشار بیانیه مشترک پایان یافت و البته باکو توانست اراضی اشغالی را پس از حدود سه دهه بازپس گیرد.

به گفته الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان بسیاری از مناطق آزاد شده از جمله شهرستان‌های " آق‌دام "، " فضولی "، "جبرایل "، "زنگیلان " و " قبادلی " بطور کامل تخریب شده است؛ از این رو وی برای بازسازی گسترده این مناطق علاوه بر شرکت‌های آذربایجانی از فعالان اقتصادی و شرکت‌های کشورهای دوست نیز دعوت به همکاری کرده است.

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز در سفر اخیر خود به ایران گفته بود که مرزهای آذربایجان با ایران، مرز دوستی و توسعه است و بر این باور هستیم که احیای این مرزها می تواند پروژه های همکاری جدیدی برای ۲ کشور ایجاد کند.

با این فراخوان فرصت مناسبی برای شرکت های ایرانی بخصوص در استان‌های همجوار با جمهوری آذربایجان فراهم شده است تا با بهره گیری از اشتراکات زبانی و فرهنگی، برخورداری از نیروی کار ماهر و متخصص و نیز دانش فنی و مهندسی و تجربه‌های موفق در بازسازی مناطق زلزله زده، در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی در حوزه های ساختمانی و راهسازی، توسعه خطوط مخابراتی، برق و گاز و نیز احداث کارخانجات وابسته به صنایع کشاورزی و توسعه روش های نوین کشاورزی در این زمینه مشارکت داشته باشند.

توانمندی شرکت های ایرانی در صدور خدمات فنی و مهندسی بویژه به حدود ۴۰ کشور جهان بخصوص کشورهای همسایه امری اثبات شده به شمار می‌رود و پیمانکاران ایرانی در دو دهه اخیر حضور پررنگی در خاورمیانه و حتی آسیای میانه داشته‌اند که مشارکت در ساخت سد و نیروگاه و همچنین شبکه‌های برق و نیرو از جمله آن است؛ بر اساس آخرین آمارها، ایران سالانه یک میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی دارد که به گفته وزیر نیرو ۵۷ درصد آن به صنعت آب و برق اختصاص دارد.

برچسب‌ها کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مناقشه قره باغ جمهوری آذربایجان قفقاز الهام علی‌ اف صدیف بدری ارمنستان پروندهٔ خبری فرستاده ویژه ایران و طرح صلح قره باغ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مناقشه قره باغ جمهوری آذربایجان کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی مناقشه قره باغ جمهوری آذربایجان قفقاز الهام علی اف صدیف بدری ارمنستان اخبار کنکور ایران و جمهوری آذربایجان صدور خدمات فنی مهندسی جمهوری آذربایجان شرکت های ایرانی مناطق آزاد شده کمیسیون عمران فنی و مهندسی آسیای میانه سد خداآفرین سال آینده قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۲۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجاهمین نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان آغاز شد

امتداد - پایتخت عربستان، میزبان پنجاهمین نشست سالانه گروه بانک توسعه اسلامی با سرپرستی ملک سلمان بن عبدالعزیز، بین ۲۸ تا ۳۰ آوریل خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد و به نقل از الشرق الاوسط، جلساتی که در ریاض عربستان برگزار می‌شود، برای روسای گروه بانک توسعه اسلامی که نماینده ۵۷ کشور عضو این گروه هستند، فرصتی فراهم می‌کند تا فعالیت‌های توسعه‌ای بانک را برای سال جاری بررسی و در مورد برنامه‌های بالقوه بحث کنند.

قرار است با حضور ۲۰۰۰ شرکت کننده از ۸۰ کشور جهان، بیش از ۱۵ جلسه و کارگاه آموزشی برگزار و همچنین بیش از ۵۵ یادداشت تفاهم و موافقتنامه امضا شود.

این نشست به دنبال حمایت از مشاغل و ارائه یک بستر منحصر به فرد برای ارتباط و ایجاد روابط تجاری و مشارکت با نمایندگان کلیدی و سهامداران از جامعه تجاری است تا به تبادل تجربیات مرتبط و بهترین شیوه‌ها در سرمایه گذاری و تجارت ارائه شده توسط کشور‌های عضو کمک کند.

همچنین علاوه بر بهره مندی از تجارب گروه بانک توسعه اسلامی در ترویج سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی و متقابل، فعالیت ها، خدمات و ابتکارات گروه بانک توسعه اسلامی در کشور‌های عضو، در زمینه‌های سرمایه گذاری، تجارت و بیمه برجسته خواهد شد.

لازم به ذکر است که دکتر محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز به نمایندگی از کشور ایران در این مجمع حضور دارد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • پنجاهمین نشست بانک توسعه اسلامی در عربستان آغاز شد
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • استاندار آذربایجان‌شرقی: مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ماجرای تولید نوکیای تقلبی جدی شد
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • رئیس‌جمهور: بازدید از اکسپوی تهران فرصتی بسیار ارزشمند برای آشنایی آفریقا با ظرفیت‌های ایران است
  • خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا توسعه می‌یابد
  • توسعه خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا