Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@03:35:31 GMT

راهکارهای نوین تجارت الکترونیک با ایکسب

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۹۸۱۵

راهکارهای نوین تجارت الکترونیک با ایکسب

از همین رو رشد پلتفرم‎های مختلف در این حوزه می‏‎تواند به صاحبان مشاغل و تولیدکنندگان محصولات کمک کند تا ارتباطات‎شان در بستری حرفه‎ای شکل بگیرد و با داشتن اعتماد کافی و آشنایی با برندهای مختلف بتوانند خریدار و فروشنده مناسب خود را پیدا کنند.

راه‎اندازی فضایی کم‌هزینه و پر سود که بسیار سریع‎تر از فرآیندهای سنتی عرضه و تقاضا، بتواند برای شرکت‎ها کاربرد داشته باشد ایده شکل‎گیری پلتفرم‎های مختلفی در این حوزه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت «کسب ‎و ‎کار کاغذ آبی» از سال ۸۲، یعنی درست زمانی که هنوز حوزه تجارت الکترونیک در کشور ما بسیار جدید و ناشناخته بود محصول «ایکسب» را به عنوان اولین پلتفرم تجارت الکترونیک ارائه کرد که تا امروز تلاش کرده خدمات خوبی را در این زمینه ارائه دهد.

مهدی آقایی، مدیر عامل شرکت «کسب‎و‎کار کاغذ آبی» پیش از راه‎اندازی ایکسب با مجموعه‎هایی همکاری می‎کرده که کارشان خرید و فروش تجهیزات مربوط به صنایع نفت ‎و‎ گاز بوده است، اما نیاز وجود بستری برای آشنایی و ارتباطات تجاری شرکت‎های حوزه نفت و گاز را احساس کرده است. بنابراین تصمیم گرفته است تا پلتفرمی طراحی کند که بستر آشنایی و مذاکره و همکاری این گروه‌ها با هم باشد و به‌مرور توسعه یابد.

ایکسب، ایده‌ای برای به‌روز شدن شرکت‌های تجاری

مدیرعامل ایکسب درباره چالش‌های شکل‌گیری این مجموعه به جام‌جم می‌گوید: «اوایل راه‌اندازی سایت، به این دلیل که حوزه فعالیت ما در ایران بسیار نو بود هنوز رغبتی از سوی شرکت ها برای این نوع خرید و فروش وجود نداشت. آنها بیشتر تمایل داشتند با همان شیوه سنتی به تجارت ادامه دهند از طرفی زیرساخت‌های لازم برای این بستر خرید و فروش مجازی هنوز به‌درستی شکل نگرفته بود و ایرادهای فنی بسیاری در مسیر فعالیت ما وجود داشت. اما با گذشت زمان و تجربه‌های فراوانی که در این مسیر کسب کردیم، توانستیم خدمات متفاوت و کاملی را به کسب‌وکارها ارائه کنیم و صرفا بستری برای خرید و فروش نباشیم؛ بلکه در کنارش بتوانیم امکانات و ویژگی‌های متنوعی را برای مشاغل فراهم کنیم.»

چالش‎های ناهموار تجارت جدید

مدیرعامل ایکسب در خصوص چالش‌های تجارت الکترونیک در کشور می‌گوید: «در حوزه حمل‎و‎نقل ما در حال همکاری با «تیپاکس» هستیم. ولی به دلیل نبود زیرساخت‎های لازم برای این بخش، همچنان با مسائل و مشکلات زیادی دست‎و‎پنجه نرم می‎کنیم. در تمام این سال‎ها گاهی نبود توان فنی لازم برای اجراکردن نیازهای بخش تجارت الکترونیک و گاهی عدم همکاری‎ها و حمایت‎های دولت باعث شده مسیر دستیابی به ایده‎هایمان طولانی‎ و دشوار شود. در حال حاضر از شرکت‎ها و گروه‎هایی که توانمندی لازم در حوزه حمل‎و‎نقل و هماهنگی‎های مجازی این بخش را دارند دعوت می‎کنیم برای همکاری به ما بپیوندند.

چشم‎انداز ایکسب

مهدی آقایی درخصوص هدف‌های این شرکت برای آینده می‌گوید: «وبسایت هایی مثل ایکسب با هدف کمک به شرکت های داخلی راه اندازی شده تا آنها بتوانند از ابزارهای مدرن استفاده کنند و بهتر و دقیق‌تر دیده شوند و در نهایت بعد از به‌دست‌آوردن بازار داخلی به سمت تجارت در حوزه جهانی قدم بگذارند و بازارهای بیشتری را به دست بیاورند. از این روز انتظار داریم دولت بیشتر زمینه های مورد نیاز کار ما را فراهم کند تا بتوانیم به تجارت و صنعت کشور کمک کنیم.»

وی می‌افزاید: «در حال حاضر با وجود تمام چالش‌هایی که در این راه وجود دارد بیش از ۱۶ هزار محصول در ایکسب ثبت شده است و ما توانسته‌ایم به ۳۹ هزار عضو حقیقی که در ایکسب فعالیت دارند خدمات ارائه بدهیم و حدود ۶۰ هزار بازدید در ماه داشته باشیم. علاوه بر این محصولاتی که در سايت ایکسب برای فروش به نمایش گذاشته شده‌اند، این روزها بیش از یک میلیون بار در ماه در موتور جست‌وجوگر گوگل دیده می‌شوند. »

ویژگی‌های ایکسب در مقایسه با رقبا

بازاریابی دیجیتال با هزینه پایین مدیرعامل ایکسب می‎گوید: «با توجه به این که شرکت‌ها و کسب‌و‎کارهای کوچک معمولا توانایی تبلیغات محیطی گسترده و بازاریابی پرهزینه ندارند به این فکر افتادیم که زمینه‎ای برای دیده شدنشان را فراهم کنیم. ایکسب می‎تواند به عنوان یک پلتفرم در این زمینه با بازدید بالا و سئوی خوب، محصولات شرکت‎ها را در دسترس دیگران قرار دهد.

اعتبار سنجی شرکت‎های معرفی‎شده

زمانی که بحث معرفی خدمات و محصول شرکت‎های مختلف به میان می‎آید، موضوع اعتبارسنجی آنها نیز اهمیت زیادی پیدا می‎کند. در این زمینه ایکسب تلاش کرده روش‎هایی را برای ارزیابی و اعتبارسنجی شرکت‎ها داشته باشد. بیشتر شرکت‎ها در انجمن‎های صنفی مختلفی عضو هستند و این عضویت‎ها خود فرآیندی است که می‎تواند جلب اعتماد کند. ایکسب بستری را فراهم کرده که شرکت‎ها بتوانند این عضویت‎ها را در سایت اعلام و انجمن‎ها آن را تایید کنند. به این ترتیب مخاطب و خریدار می‎توانند ببینند کدام شرکت در چه انجمن‎هایی عضویت دارد و چه مجموعه‎هایی آن را تایید کرده‎اند.

امکان پرداخت امانی برای تبادلات مالی شرکت‎ها

در ایکسب نوعی درگاه پرداخت آنلاین در نظر گرفته شده که به شکل حساب امانی کار می‎کند و خریدار مبلغ را در آن واریز کرده و بعد از آن که فروشنده محصول را تحویل داد و خریدار رضایت خود را اعلام کرد، مبلغ به حساب فروشنده منتقل می‎شود. این کار با کمک بانک پاسارگاد تحت عنوان سامانه پرداخت امانی پاسارگاد (پاد) ارائه شده‎است. این فرآیند پرداخت هنوز در کشور ما بسیار نوپا است اما ایکسب با همکاری بانک پاسارگاد تلاش می‌کند آن را ارتقا دهد.

استعلام قیمت برای محصولات مختلف

شرکت‎ها و کسب‎و‌کارها می‎توانند درخواست استعلام قیمت برای هر کالایی که بخواهند را ثبت کنند و بدون این که اقدامی برای خرید و ارتباط‎گیری مستقیم با فروشندگان محصولات داشته باشند، از طریق ایکسب به قیمت محصول مورد نظر که از سوی شرکت‎های حاضر در سایت ارائه شده دست پیدا کنند.

مجله ایکسب

یکی از روش‌های معرفی خدمات و محصولات کسب و کارها، تولید محتوا با هدف ترغیب مشتریان و دیده شدن در فضای مجازی است. ایکسب از طریق مجله اینترنتی، این فرصت را برای شرکت‌های عضو فراهم آورده تا بتوانند اخبار فعالیت‌های خود را در قالب خبر، مقاله و گزارش به مخاطبان خود ارائه کنند.

خرید و فروش عمده

تجارت الکترونیک به شیوه بنگاه به بنگاه (B۲B) در کشور ما هنوز در ابتدای راه است و آنچه شرکت‌های داخلی را از رقبای خارجی خود متمایز کرده، عدم آشنایی به ابزارهای خرید و فروش عمده و استفاده از روش‌های سنتی پرهزینه است که قدرت رقابت تولیدکنندگان ایرانی را در برابر رقبای بین المللی در بازار کم می‌کند.

ایکسب در طول این سال‌ها تلاش کرده تا با فراهم آوردن زمینه مناسب برای خریدوفروش عمده در بستر اینترنت، راه را برای تولیدکنندگان داخلی هموار سازد. اکنون شرکت‌ها می‎توانند با استفاده از خدمات فروشگاه اینترنتی ایکسب، کالاهای خود را به‌صورت عمده در اختیار مشتریان قرار دهند.

دسترسی به بازار جهانی

هم اکنون صدها شرکت از سراسر جهان عضو ایکسب هستند و روزانه به این تعداد افزوده می‌شود. شرکت‌های داخلی می‌توانند علاوه بر استفاده از خدمات این شرکت‌ها، محصولات و خدمات خود را به زبان انگلیسی به آنها معرفی کنند.

مریم ملی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: مریم ملی نشان ایرانی 2 تجارت الکترونیک تجارت الکترونیک خرید و فروش راه اندازی کسب و کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۹۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!

محمدرضا مسجدی با بیان اینکه معاهده‌نامه کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید، اظهار کرد: تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، یک حرکت عظیم علیه مصرف دخانیات در جهان به حساب می‌آید. پس از تصویب معاهده‌نامه کنترل دخانیات، صاحبان و مافیای صنعت دخانیات در مسیر تولید فرآورده‌های جدید گام برداشتند تا افراد بیشتری را گرفتار دخانیات کنند؛ چرا که صنعت دخانیات به عنوان سومین صنعت سودآور جهان معرفی شده است.

وی در پاسخ به سوال درباره سیگارهای الکترونیک و ادعای ترک دخانیات با استفاده از این سیگارها، ادامه داد: شرکت‌های تولیدکننده محصولات دخانی ادعا می‌کنند سیگارهایی تولید کرده‌اند که فقط حاوی نیکوتین است و موادی که در سیگارهای کلاسیک وجود دارد در این محصول وجود ندارد. شرکت‌های دخانی ادعا می‌کنند سیگارهای جدید یعنی سیگارهای الکترونیکی نه تنها اعتیادآور نیستند و وابستگی کمتری دارند، بلکه از این سیگارها می‌توان برای ترک دخانیات استفاده کرد. «ترک دخانیات»، یک شعار حق به حساب می‌آید اما شرکت‌های تولیدکنندگان دخانیات از یک شعار حق برای تحقق اهداف باطل استفاده می‌کنند.

سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی از پیامدهای سیگارهای الکترونیک

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه  ضرر سیگارهای الکترونیک در مقایسه با سیگارهای کلاسیک کمتر نیست، افزود: شرکت‌های تولیدکننده دخانیات به سیگارهای الکترونیک موادی مانند گلیسیرین، مواد معطر و برخی از افزودنی‌ها اضافه کرده‌اند. بررسی‌ها بیانگر این است مشتقاتی که در ویپ‌ها و دیگر سیگارهای الکترونیک وجود دارد، اگر از دود سیگار و قلیان بدتر نباشد، همان خطر و ضررها را به همراه دارد. نتایج مطالعات بیانگر این است، استعمال سیگارهای الکرونیکی سبب سکته‌های قلبی و مغزی، بیماری‌های مزمن تنفسی و سرطان می‌شود.

این متخصص با بیان اینکه برخی کشورها نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیکی اقدام کرده‌اند، خاطرنشان کرد: آمریکا نسبت به تحریم مصرف سیگارهای الکترونیک در تمام ایالات‌های این کشور اقدام کرده است. هچنین فرانسه اعلام کرده است که مصرف ویپ و سیگارهای الکترونیکی تا پایان سال جاری میلادی در این کشور ممنوع می‌شود. این کشور، طرح ممنوعیت سیگار الکترونیک را به اتحادیه اروپا ارائه داده تا دیگر کشورهای عضو این اتحادیه نیز برای ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک گام بردارند.

اعتیاد در ۶ تا ۸ درصد مصرف‌کنندگان سیگارهای الکترونیک

 مسجدی با اشاره به ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته، گفت: اگرچه مصرف سیگارهای الکترونیک در کشورهای پیشرفته ممنوع شده اما این دست سیگارها در کشورهایی مانند ایران مصرف می‌شود؛ به نحوی که قیمت ویپ در کشور از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است. اگرچه تولید و عرضه سیگارهای الکترونیک در کشور ممنوع است اما برخی خواهان تولید سیگارهای الکترونیک در کشور هستند. افرادی که خواهان تولید سیگار الکترونیک در کشور هستند ادعای خود با عنوان «جلوگیری از درآمد خارجی‌ها و کسب درآمد داخلی» مطرح می‌کنند و با درخواست خود، دولت و مجلس را تحت فشار قرار می‌دهند.

دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ادامه داد: اگر سیگار الکترونیک در کشور تولید شود، سود از آن صاحبان ایده می‌شود اما جوانان باید تاوان تولید این سیگار در کشور را بپردازند. نتایج مطالعات بیانگر این است که ۱۸ درصد از جوانانی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد مواد دخانی می‌شوند. مضرات سیگارهای الکترونیک محدود به اعتیاد به مواد دخانی نمی‌شود؛ بلکه ۶ تا ۸ درصد از افرادی که سیگارهای الکترونیک مصرف می‌کنند، گرفتار اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند.

دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ایران با اشاره به نرخ اعتیاد در جوانان افزود: آمار و ارقام مربوط به اعتیاد جوانان تکان‌دهنده است. باز هم تاکید می‌کنم افرادی که موضوع تولید سیگارهای الکترونیک را مطرح می‌کنند فقط به فکر منافع مالی خود هستند اما نکته مهم و اساسی این است تولید سیگارهای الکترونیک می‌تواند تمام ارکان کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

وی گفت: رسانه‌ها باید موضوع آسیب‌های تولید سیگارهای الکترونیک را در کانون توجه قرار دهند. نه تنها رسانه‌ها بلکه وزارتخانه‌های «علوم، تحقیقات و فناوری»، «آموزش و پرورش» و «ورزش و جوانان» باید برای حفظ جوانان دست به دست یکدیگر دهند و تفریحات سالم را برای جوانان فراهم کنند تا جوانان گرفتار مواد دخانی نشوند.

تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد صنعت محصولات دخانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار ایالات‌ متحده است، اظهار کرد:  براساس آمار و ارقام وزارت «صنعت، معدن و تجارت»، سالانه حدود ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور تولید می‌شود که سهم عمده آن در اختیار شرکت‌های خارجی است. شرکت "Japan Tobaco International" حدود ۵۰ درصد سیگارهای کشور را تولید می‌کند؛ به عبارت دیگر، این شرکت ۳۵ میلیارد از ۷۰ میلیارد نخ سیگار را تولید و عرضه می‌کند. همچنین شرکت "British American Tobbacco" نیز حدود ۱۸ میلیارد نخ از مجموع سیگارهای تولیدی کشور را تولید و عرضه می‌کند. در بهترین حالت ممکن، شرکت دخانیات ایران حدود ۱۱ میلیارد نخ سیگار تولید می‌کند؛ بر این اساس، ۱۰ تا ۱۲ درصد از مجموع سیگارهای که در کشور تولید می‌شوند، داخلی هستند و سایر سیگارها توسط عاملان شرکت‌های خارجی تولید می‌شود.

نرخ پایین مالیات بر محصولات دخانی در ایران

 دبیر جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه ۶۵ تا ۷۰ درصد سیگارهای مصرفی کشور توسط کشورهای خارجی تولید می‌شود، گفت: قاچاق محصولات دخانی توسط شرکت‌های خارجی تولیدکننده محصولات دخانی انجام می‌شود و این شرکت‌ها از پرداخت مالیات فراری هستند. بررسی‌ها بیانگر این است ایران پایین‌ترین نرخ مالیات بر محصولات دخانی را دارد. اگرچه مجلس برای افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی تلاش کرد اما در نهایت میزان نرخ مالیات بر محصولات دخانی سال جاری، ۲۸ درصد خرده‌فروشی است.

وی با اشاره به میانگین جهانی مالیات بر سیگار گفت: میانگین جهانی مالیات بر دخانیات ۷۶ درصد قیمت یک نخ سیگار است؛ به طور مثال، میزان نرخ مالیات بر سیگار برای دو کشور پاکستان و اردن به ترتیب ۷۴ و ۸۶ درصد است. بسیاری از کشورهای دنیا که از منظر اقتصادی به ایران شبیه هستند، نرخ مالیات بر دخانیات بالایی دارند و مالیات محصولات دخانی را صرف امور سلامت مردم می‌کنند.

مسجدی با بیان اینکه برخی نسبت به افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی انتقاداتی وارد می‌کنند، افزود: مخالفان افزایش نرخ مالیات بر محصولات دخانی بر این باور هستند که افزایش نرخ مالیات می‌تواند صنعت داخلی را با مشکل مواجه کند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که بهترین حالت ممکن حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد سیگارهای مصرفی در کشور تولید داخل هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهترین تلویزیون های ساخت داخل و با گارانتی
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • آغاز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته
  • بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین